activerende werkvormen

werkvormen screenshotActiverende didactiek

In de applicatie De Complete Les is ook aandacht besteed aan groepswerk en activerende werkvormen. Met een simpele aanraking van de knop komen de meest gebruikte werkvormen in beeld met een korte uitleg. Op deze manier zijn ze direct toe te passen in de les.
Een docent vergroot zo gemakkelijk zijn voorraad activerende werkvormen. De praktijk wijst uit dat een docent slechts een beperkt aantal werkvormen gebruikt. Met De Complete Les wordt de docent op eenvoudige manier een heel scala aan activerende werkvormen aangeboden die direct toepasbaar zijn in lessen.

Docenten die gebruik maken van De foto-5Complete Les geven aan dat zij binnen enkele weken meer verschillende activerende werkvormen toepassen in hun lessen dan voorheen. Het maakt volgens hen de lessen afwisselender en verhoogt de kwaliteit van de les.
Het gemak waarmee de verschillende activerende werkvormen kunnen worden toegepast met De Complete Les wordt door docenten als een absolute meerwaarde beschouwd.
Het coöperatief leren wat in de activerende werkvormen gestimuleerd wordt bevordert het samen discussiëren over de leerstof, elkaar uitleg en informatie geven en elkaar aanvullen. Leerlingen zoeken samen naar een oplossing en helpen elkaar.

 

scrnsht-met-lln

 

De Complete Les combineert eenvoudig de activerende werkvormen  met groepswerk en de verschillende taken van  de groepsleden. Zo heeft ieder zijn verantwoordelijkheid binnen het groepswerk.
De groepsgenerator is een prachtig hulpmiddel dat is ingebouwd in De Complete Les om groepen te vormen of  een willekeurig groepslid aan te wijzen om het werk van de groep te presenteren.